Zonnepanelen Haaren

Zonne-energie opgewekt door zonnepanelen is de meest eenvoudige manier om energie zelf op te wekken en een eerste stap te maken naar een duurzaam leven en kostenbesparing. Mica Zon in Haaren heeft een ruime ervaring in het plaatsen van zonnepanelen. 

De redenen voor onze klanten in Haaren om zonnepanelen te plaatsen zijn zijn zeer uiteenlopend. Natuurlijk dragen zonnepanelen bij aan een beter milieu in Haaren maar ook voor heel Nederland. Daarnaast kan het plaatsen van zonnepanelen ook een forse besparing opleveren. Hoeveel deze besparing is, is voor iedereen anders maar Mica zon wil u graag helpen om de besparing in beeld te brengen. 

Het rendement van de investering in zonnepanelen begint direct door het feit dat uw geld op de bank momenteel helemaal geen rendement oplevert. Daarnaast bespaart u ook meteen door het opwekken van uw eigen energie voor gebruik van uw elektrische apparaten. 

Hoe werkt zonne-energie?

Op zonnepanelen zitten laagjes silicium. Zonlicht wekt elektrische spanning op tussen die laagjes. Deze spanning wordt door een zogenoemde omvormer omgezet naar wisselstroom. Dat is de stroom die geschikt is voor huishoudelijke apparaten.

Schijnt de zon in Haaren voldoende?

In zuidelijke landen leveren zonnepanelen meer op dan in Haaren, maar toch schijnt de zon ook hier voldoende om stroom te kunnen oogsten. Voor het opwekken van stroom is niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit op.

Terugleveren of zelf gebruiken?

Wanneer u meer elektriciteit opwekt dan u zelf gebruikt, kunt u ook terug leveren aan het netwerk. Uw energieleverancier betaalt u hiervoor dan een vergoeding. Deze vergoeding is over het algemeen echter niet zo hoog. Daarom is het bij over-productie ook de moeite waard om te onderzoeken of het mogelijk is om deze energie voor andere doeleinden te gaan gebruiken.  Bijvoorbeeld door te beginnen om de warmwatervoorziening elektrisch te gaan doen. Een volgende stap kan zijn om uw huis ook met zonne-energie te verwarmen zodat u wellicht afscheid kunt nemen van uw gasaansluiting of stadsverwarming. 

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!